Profiel QC

 

1. Productontwerp

 

Hardware-ontwerp: Tony Che, de leider van onze hardware-ingenieur, heeft een rijke ervaring sinds 2002. Hij is een van de pioniers op het gebied van GPS-tracker-hardware en elektrische eBike-onderdelen op het vasteland van China.Dankzij de rijke en toegewijde ontwerpervaringen van de afgelopen 17 jaar met GPS-trackers, heeft ons hardware-ingenieursteam het vermogen bereikt om uitstekende ontwerpen te maken om veelvoorkomende problemen zoals PCB-kortsluiting, brandende componenten, signaalinterferentie, fluctuatie van de voeding, enz. door de vele jaren van gebruik en observatie van apparaatprestaties, is ons hardwareteam zeer bekend met de GPS-trackercomponenten, dit vermogen stelt ons in staat om de meest geschikte, originele, bekende merk- en geverifieerde componenten te selecteren.Onze PCB is bijvoorbeeld vuurvast en kan hoge temperaturen tot 300-500 graden aan.

Firmware-ontwerp: de leider van het softwareteam, Sunny Xiao, is een computermaster die is afgestudeerd aan de beroemde ZhongShan-universiteit.Sinds 2003 heeft hij zich meer dan 15 jaar gericht op de GPS-tracker-firmware en eBike-display-firmware en eBike-controller-firmware.Dankzij de ervaringen uit het verleden die betrokken zijn bij verschillende GPS-trackermodellen en -projecten, met name de ervaring van het nationale standaardproject van China, georganiseerd door de Chinese transportafdeling, heeft ons softwareteam de mogelijkheid bereikt om een ​​uitstekende firmwarestructuur te ontwerpen, waardoor algemene problemen zoals verloren firmware effectief worden vermeden, firmware dood, flash-fout en conflict met functies, enz.

 

2. Inspectie van inkomende materialen

 

De GPS-tracker is opgebouwd uit ongeveer 300 componenten.Sommige kerncomponenten zoals GSM-module, GPS-module, MCU worden geproduceerd door een robot en van een groot merkbedrijf, de kwaliteitscontrole is erg goed, het inspectiepercentage is lager.Sommige componenten, zoals draden, worden voornamelijk met de hand geproduceerd, het inspectiepercentage is hoger.De specifieke vereisten voor de inspectie van hoofdcomponenten zijn hieronder afhankelijk van verschillende type materialen.

3. SMT-productie

IMG_20210331_152026.jpg

Stap 1: Controle van materialen en stuklijst.IQC controleert of het model, de specificaties en de hoeveelheid van het materiaal voldoen aan het BOM-blad (Bill of Material) of niet

烤箱房 内.jpg

Stap 2: Elektronische materialen bakken.Materiaal zoals PCB, IC en module, moet in de oven worden geplaatst om de mogelijkheid van vocht te verwijderen.De kwaliteit van de SMT-productie wordt duidelijk beïnvloed door gedempte materialen.

 
 
 
 
AOI Inspection.jpg

Stap 7: AOI Eindproductinspectie.Gebruik na reflow-solderen de AOI-machine om het uiterlijk te inspecteren, of het nu gaat om ontbrekend soldeer, onvoldoende soldeer of koud soldeer.

Hand Soldering.jpg

Stap 8: Handsolderen.Sommige componenten zijn niet bestand tegen hoge temperaturen, deze moeten worden gelast met een soldeerbout, zoals antenneconnector, elektrolytische condensator, kabelconnector, enz.

 
 
 
 
Solder past printing.png

Stap 3: Soldeerpasta afdrukken.De temperatuur van soldeerpasta is een van de belangrijkste factoren voor foutief solderen.De soldeerpasta moet in de koelkast worden bewaard, het moet minimaal 2 uur ontdooien en vervolgens de mixer 3-5 minuten gebruiken voordat je gaat printen.

SMT patch.jpg

Stap 4: SMT-patch.Het patchprogramma wordt door de machine ingesteld

 
 
 
 
PCBA checkpoint.jpg

Stap 5: PCBA-inspectie.Na SMT-patch inspecteert QC het materiaal en de patchpositie is correct of niet, dit is een van de controlepunten.

 

Stap 6: Reflow-solderen.Het materiaal op PCB na SMT-machine is niet stevig.Na reflow-solderen wordt het materiaal gefixeerd.

 
 
 
 
 

Stap 7: Sluit de externe voeding aan, zorg ervoor dat het rode lampje op de printplaat brandt

Stap 8: test elke controlepuntspanning, totaal 9 controlepunten.Zorg ervoor dat de SIM-kaart wordt gedetecteerd, dat GPS, GSM, MCU goed werken, dat de externe voeding en huidige waarde normaal zijn.

Stap 9: 36V verouderingstest gedurende 4 uur.

Flash-testen tijdens verouderingstesten.

Wissen, lezen en schrijven flash voor 500 keer

 

Stap 18: Inpakken